Klæbu IL
flest mulig – lengst mulig

Svømming

Svømmetilbud i regi av Klæbu Idrettslag Våren 2018

Svømming er en inkluderende sport som fenger mange. Gjennom svømming får man beveget på hele kroppen, man får utfordret seg selv, man får bedre koordinasjon og kondisjon, og man blir trygg i vannet. Det å svømme er ikke bare en utrolig artig fritidsaktivitet, det er en ferdighet man alltid vil ha bruk for.

 

Klæbu Idrettslag avd. Svømming vil for høsten 2017 kunne tilby både svømmekurs og en svømmegruppe for svømmedyktige i bassenget. Svømmekursene og svømmegruppen er begge en del av Klæbu IL avd. Svømming, og alle er mer enn velkomne til å være med i svømmeavdelingen! Vi ønsker alle velkommen til våren 2018!

 

Svømmekurs:

 

Svømmekurs vil bli arrangert på onsdager og torsdager i bassenget i Klæbu Kulturhus av Klæbu Idrettslag avd. Svømming. Påmelding til svømmekursene skjer via tryggivann sine hjemmesider hvor man  også finner mer informasjon om de forskjellige kursene: http://tryggivann.no/viskurs.aspx?arr=182 . 

 

Pris:

Opplyses om på kursenes påmeldingsside + gyldig medlemskap i Klæbu IL

Oppstart:

Etter høstferien, nærmere info om tidspunkt og datoer kommer når påmeldingen åpner

 

Klæbu IL følger kursopplegget til Norges Svømmeskole og den tilhørende kursstigen:

 

Grunnkurs

 • Hval: Hvalmerkekursene fokuserer på kjernefunksjonen ‘Dykke’, som innebærer at man skal kunne dykke kroppen under vann. For å lære å svømme må eleven kunne oppholde seg under vann – dykke, og orientere seg der. Dette innebærer også at man kan kontrollere pustingen: puste inn – dykke under – se og orientere seg – komme opp – puste ut og inn.
  • Læringsmål: Kombinere hopp fra bassengkanten – dykke – orientere seg under vann – hente gjenstander til overflaten.
 • Skilpadde: Skilpaddekursene fokuserer på kjernefunksjonen ‘Flyte’, som innebærer at man opplever oppdriften i vannet. Den bevisste opplevelsen av at vannet ‘bærer’ kroppen er helt sentral i svømmeopplæringen. Flytingen påvirkes av kroppens holdning, og ikke minst pusting. Forutsetningen for å flyte er at mest mulig av kroppen er under vann. Derfor følger flyting etter dykking.
  • Læringsmål: Flyte som en pil på magen og på ryggen, med armene strukket frem, i minst 15 sekunder på hver side.
 • Pingvin: Pingvinkursene fokuserer på kjernefunksjonen ‘Gli’, som innebærer at man flyter i bevegelse, enten under vann eller i overflaten. Det gir eleven mulighet til å erfare vannets motstandskraft. Å gli forutsetter at eleven kan holde pusten og flyte.
  • Læringsmål: Kombinere aktivitetene hoppe – flyte opp – innta linjeholdning på magen i vannflaten – gjøre crawlbeinspark med armene strukket frem – dreie over på ryggen – gjøre beinspark i linjeholdning og puste.
 • Selungen: Selungenkursene fokuserer på kjernefunksjonen ‘Fremdrift’, som innebærer at man skaper fremdrift i vannet ved hjelp av arm- og beinbevegelser. Målet er å nytte motstandskraften i vannet slik at bevegelsene fører til fremdrift.
  • Læringsmål: Stupe uti på dypt vann – svømme 12,5 meter på magen – skifte retning – svømme 2-3 meter mot startstedet – stoppe – flyte i 30 sekunder – svømme på ryggen tilbake til utgangspunktet.

 

Videregående kurs

 • Sel: På Sel-kurset har man fokus på svømmeartene crawl og rygg. Disse svømmeartene har deltakerne lært grovkoordinert på begynnerkursene. På dette nivået tar vi det et steg videre, og arbeider med øvelser som gjør at deltakerne skal kunne svømme crawl og rygg finkoordinert.
  • Læringsmål: Kunne svømme crawl og rygg finkoordinert og kunne varsle om hjelp (1-1-3), benytte «forlenget arm» og kaste redningsline/livbøye

 

Svømmegruppe:

Det vil også bli satt i gang en svømmegruppe på tirsdager for viderekommende, nærmere tidspunkt kommer. Barn som ønsker å delta på dette må være født i 2008 eller tidligere, være svømmedyktige, og gjerne ha gjennomført svømmekurs. Det vil bli arrangert svømmekvelder for å hjelpe til med å finne frem til riktig kurs eller svømmegruppe, om man er usikker på hva som passer best eller ønsker litt ekstra veiledning. Påmelding til en slik svømmekveld gjøres via https://goo.gl/forms/z3qRvnpvRkIOuVeP2 .  Oppmøtetidspunkt og -dag kommer.

 

Pris svømmegruppe:

1000,- for sesongen oktober-mai 17/18. + gyldig medlemskap i Klæbu IL

Oppstart:

Medio oktober, med svømmekveld noen uker i forveien.

 

For ytterligere spørsmål tilknyttet svømmetilbudet Høsten 2017 ta kontakt med svomming@klaebuil.no